Consulatul General al Ucrainei la Milano  și-a suspendat activitatea din cauza coronavirusului

genkonsulstvo-v-Milane.1jpg

Consulatul General al Ucrainei la Milano și-a  suspendat activitatea din cauza răspândirii coronavirusului COVID-19 în nordul Italiei anunță instituția diplomatică  pe pagina oficială de Facebook, notează Libertatea Cuvântului.

„Având în vedere răspândirea coronavirusului în Lombardia, conform ordinului președintelui Regiunii Lombardiei, Attilio Fontani și ministrului Sănătății Italiei, Roberto Speranza, privind introducerea de măsuri preventive, inclusiv sistarea activității birourilor de primire a cetățenilor, cu excepția furnizării de servicii prioritare, Consulatul General al Ucrainei la Milano, prin acord cu Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, începând cu  25 februarie își suspendă activitatea”, se menționează în mesajul misiunii diplomatice.

Primirea cetățenilor în audiență  va fi reluată  în confromitate cu recomandările relevante ale autorităților Regiunii Lombardia, care vor fi anunțate în timp util.

În caz de urgență (pierderi de documente, necesitate confirmată de plecare urgentă în Ucraina, decesul unei rude, accident de circulație, arestare, etc.), ucrainenii sunt sfătuiți să contacteze linia telefonică a consulatului +39 348 725 4038 sau prin e-mail gc_itm @ mfa .gov.ua.

La rândul său, Ministerul Sănătății din Ucraina a raportat că peste 15 mii de ucraineni  se află la evidența  Consulatul ucrainean din Italia.

De menționat că numărul deceselor cauzate de coronavirus în Italia, cel mai mare focar după Asia, crește, bilanțul ajungând luni seara la cel 7 morți. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurantele, școlile și cafenelele, meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori, iar celebrul Carnaval de la Veneția a fost anulat. În același timp, statele vecine au început să dispună și ele măsuri de prevenție, astfel încât Austria a decis să suspende călătoriile cu trenul, pentru câteva ore, din cauza unor suspiciuni privind infectarea a doi pasageri.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

 

 

 

 

 

 

Добавить комментарий