Din topul ştirilor

23 10 2020 LC TOP 4

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent în instituţiile sanitare din regiunea Cernăuţi s-au tratat de această boală periculoasă şi puţin cunoscută 7.982 de pacienţi. La 23 octombrie, în spitalele din ţinut se aflau 789 de persoane, la 522  dintre ele testele la coronavirus sunt pozitive, restul sunt suspectaţi că au această boală. 82 de pacienţi sunt în stare gravă. În regiune au fost înregistrate 432 de cazuri letale. În ziua precedentă au decedat nouă persoane – un antirecord pe regiune. Toţi aceşti pacienţi au avut pneumonie bilaterală şi au suferit şi de alte boli cronice.

***

Potrivit informaţiei difuzate de ARS Cernăuţi, în opt luni ale anului curent regiunea noastră a exportat mărfuri în 90 de state ale lumii. Încălţăminte, textile, utilaj, produse alimentare şi alte mărfuri de consum au fost exportate în Italia, Turcia, Germania, SUA şi China. În total au fost exportate mărfuri pentru suma de 98,6 milioane dolari SUA. Exportul către SUA a crescut cu 25 la sută, Austria – cu 16 la sută. În Vietnam şi Azerbaidjan exportul de mărfuri bucovinene a crescut de 20 de ori.

***

Conducătorul Companiei „Naftogaz”, Andrii Kobolev, a beneficiat de premii în sumă de 288,8 milioane grivne, în timp de mulţi cetăţeni primesc salarii minime. Raportul privind salariile de la „Naftogaz” i-au şocat pe deputaţii poporului. Auditul a stabilit că în anul 2018 membrilor Consiliului de conducere, pentru munca nesatisfăcătoare li s-a acordat premii în sumă de circa  400 milioane grivne.  Faptul a devenit cunoscut datorită raportului prezentat de auditul independent.

***

În Bucovina, în pădure a fost găsită o familie săracă cu şapte copii, tatăl fiind un tiran, iar micuţii – veşnic flămânzi. Această familie din raionul Storojineţ, într-adevăr trăieşte în pădure şi în mizerie, de ea a dat voluntara Marta Levcenko. Mama, pe care soţul o bate permanent, este bolnavă, a suferit un atac cerebral, şi acum este gravidă cu al optulea copil. Familia dispune de o mică gospodărie, dar copiii  sunt foarte slab hrăniţi. Despre situaţia acestor oameni nevoiaşi sunt deja la curent serviciile sociale, care urmează să ia măsurile corespunzătoare, scrie molbuk.ua.

***

Sfârşitul lunii octombrie din acest an s-a dovedit a fi cu valori termice ridicate, mai ales în sudul Ucrainei. Pe alocuri au început să înflorească liliacul şi castanii. Sinopticii au constatat că acest fenomen se explică prin faptul că pe teritoriul Ucrainei au pătruns mase de aer din Marea Mediterană. Îngheţuri nu vor fi până la începutul lui Brumar, comunică ediţia online znaj.ua.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий