Fermierii ucraineni sunt scutiți de impozitul pentru teren din cauza carantinei

Screenshot_3

Statul i-a scutit pe producătorii agricoli de impozitul funciar și de plata pentru arenda terenurilor agricole pentru perioada de 2 luni. Acesta lucru a fost anunțat de către ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii din Ucraina, Taras Vîsoțki pe pagina sa oficială.

„În legătură cu adoptarea Legii „privind modificările Codului fiscal al Ucrainei și a altor legi pentru susținerea persoanelor plătitoare de impozite în perioada de implementare a măsurilor menite să prevină apariția și răspândirea coronavirusului (COVID-19)”, potrivit căreia nu se achită plata pentru terenuri pentru o perioadă de 2 luni, producătorii agricoli vor putea economisi circa 486,1 milioane de grivne utilizând terenurile agricole de stat fără a plăti taxe”, a declarat Taras Vîsoțki.

Demnitarul a adăugat că, în 2019 au fost plătite 1,11 miliarde grivne impozit pe terenurile agricole ce se află în proprietatea statului.

În 2020, veniturile din plata acestei taxe ar fi trebuit să crească până la 1,16 miliarde grivne datorită unor modificări aplicate.

Lasă un răspuns