Un copil de trei ani a ajuns la spital după ce a înghițit otravă pentru șobolani

otravlenie_47641100

Un copil de trei ani a fost internat de urgenţă la Spitalul raional central din Storojineț, după ce a înghițit otravă pentru şobolani. Părinţii nu ar fi observat când micuțul a găsit otrava şi a mâncat din ea, transmite molbuk.ua.

Cazul a avut loc seara trecută într-o localitate din raionul Storojineț. Starea de sănătate a copilului, născut în 2017, este de o gravitate medie.

Specialiştii atenţionează că substanţele periculoase pentru sănătatea şi chiar viaţa copilului pot fi colorate şi de aceea stârnesc curiozitatea celor mici. Pentru a evita pericolul, acestea trebuie păstrate în locuri inaccesibile pentru copil. Ingerarea otrăvii pentru şobolani este extrem de periculoasă, întrucât conţine substanţă anticoagulantă, care poate provoca hemoragii, iar dacă doza e mare, consecinţele pot fi fatale.

Medicii cer adulţilor ca insecticidele, otrava pentru şoareci, detergenţii, combustibilul, vopselile şi alte substanţe nocive să fie dosite în dulapuri, amplasate cât mai sus sau încuiate, ca să nu poată fi găsite de copii.

Lasă un răspuns