Inundații în Ucraina! MAE ucrainean face apel pentru sprijin la NATO, UE și țările partenere

Screenshot_1

 

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a decis să apeleze la țările partenere și organizațiile internaționale pentru sprijin în  depășirea efectelor inundațiilor din regiunile vestice, notează Libertatea Cuvântului cu referire la  serviciul de presă al instituției. Apeluri similare au fost trimise către Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică.

„Misiunea Ucrainei la UE și Misiunea Ucrainei la NATO au solicitat instituțiilor și aliaților UE să activeze mecanismul de protecție civilă al UE și să implice Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre», a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

De menționat că în perioada 22 – 24 iunie, 285 de localități din regiunile Cernăuți, Ivano – Frankivsk, Lviv, Transcarpatia și Ternopil au fost afectate de inundații, anunța joi  dimineață Serviciul Situațiilor de Urgență al Ucrainei. Cea mai afectată este regiunea Ivano- Frankivsk, unde au fost inundate 234 de localități. În total au fost inundate 10 mii de gospodării, 500 kilometri de autostradă, 135 de poduri și 117 kilometri de infrastructură rutieră.  Sute de familii au fost evacuate. Pentru înlăturarea consecințelor dezastrului au fost mobilizate unități suplimentare ale Serviciului Situaților de Urgență,  Ministerului Afacerilor Interne, Gărzii Naționale și  Poliției Naționale.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий