Lukaşenko îi promite lui Poroșenko: „Nu vom intra niciodată cu tancul în Ucraina”

7a0680275c44e58bdb9e3d8ff5fcd1ed_1540551327_extra_large

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a promis că țara sa nu va reprezenta niciodată o amenințare militară pentru Ucraina.

Potrivit ziarului Korrespondent, Lukaşenko a făcut o declaraţie în acest sens în prezenţa omologului său ucrainean, Petro Poroşenko, la Forumul bilateral al regiunilor, desfăşurat la Gomel.

„Nu puteam să nu ating acest subiect, pentru că Republica Belarus a fost atrasă în această problemă din toate părțile. Astfel, vreau să știți că poziția noastră este următoarea: chiar dacă vom veni dinspre nord (în Ucraina, n.red), iar acest lucru vreau să fie clar pentru militarii ucraineni, o vom face folosind utilaje agricole, tractoare, troleibuze și autobuze. Nu vom veni niciodată pe tancuri», a declarat Lukașenko.

«Nu cerem să fim nici mediatori, nici pacificatori. Noi doar ne facem griji pentru voi, ucrainenii. Iar dacă putem și putem face ceva pentru voi, vă stăm la dispoziţie. Nu accept faptul că unii încearcă să folosească pământul ucrainean ca monedă de schimb. Ucraina va fi întotdeauna puternică, prosperă și unită, dar trebuie să ştiţi să negociaţi. Astăzi, războiul fratricid trebuie oprit. Iar noi suntem la dispoziția voastră», a concluzionat Aleksandr Lukaşenko, în prezenţa lui Petro Poroşenko, transmite Rador.

Добавить комментарий