O nouă sclipire a unui vechi și minunat cântec autumnal

Screenshot_2

Cântecul lui Igor Șamo pe versurile lui Dmytro Luțenko „Aurul toamnei” face parte din fonoteca de aur a estradei ucrainene. El se află permanent în repertoriul unor interpreți de marcă. Ține foarte mult la acest cântec și solistul Filarmonicii cernăuțene, compozitorul Ivan Derda.

– Acest șlagăr este un răspuns pe care îl dorește omul în toamna vieții sale. În anotimpul naturii și al vârstei omului predomină iubirea și înțelepciunea, afirmă artistul. Omul este chemat să iubească la fel ca în tinerețe, să creeze ceva frumos pe pământ. Iată mesajul pe care l-au redat cu ajutorul cuvântului artistic și armoniei muzicale poetul Dmytro Luțenko și compozitorul Igor Șamo. Nu este un cântec pentru generația a treia, ci pentru tinerele generații care urmează să-și trăiască viața cu demnitate.

În prezent au loc filmările unui nou clip pentru acest cântec, la care participă interpretul Ivan Derda.

– Simt înalta vibrație a tinereții, o simt cu sufletul și sunt foarte bucuros că particip la filmarea acestui clip, a conchis Ivan Derda.

Toamna aceasta Ivan Derda s-a prezentat și cu o altă „surpriză plăcută” în fața publicului. Le-a propus un nou cântec, compus de el, pe versurile poetului român Mircea Lutic, folosindu-se de traducerea lor în ucraineană de regretatul Vitali Kolodii.

– A fost un vis al meu de mai demult să compun ceva pe versuri de Mircea Lutic. El este o personalitate de înaltă cultură pentru toate etniile, a subliniat compozitorul. Creația poetului mă impune prin valorile estetice și morale, abordate în ea. El abordează teme profunde referitoare la esența vieții, la dragoste și patriotism, care ajung la conștiința și subconștiința omului. Diapazonul acestora este enorm. Versurile încărcate de sens se dau ușor puse pe notele muzicale.

Добавить комментарий