Nina Iujanina: Mașinile cu numere străine de înmatriculare au încălcat regulile vamale și siguranța rutieră

783117

Președintele comitetului fiscal al Radei Supreme a Ucrainei, Nina Iujanina, consideră că autoturismele cu numere străine de înmatriculare încalcă regulile vamale și siguranța rutieră.

„În Ucraina există o mulțime de autoturisme cu tăblițe de înmatriculare străine. Aceste mașini încălcă regulile vamale și siguranța rutieră. Destul de des, aceste autovehicule încalcă regulile de circulație”, a spus Iujanina.

„În plus, majoritatea șoferilor nu au nici măcar asigurări de răspundere civilă. În aceste condiții ei nu poartă nici o responsabilitate în trafic. Problema se agravează pentru că în ultima perioadă numărul acestor autoturisme a devenit foarte mare”, a mai adăugat Nina Iujanina.

Anterior autoritățile raportau că doar un sfert dintre mașinile cu numere de înregistrare străine au polițe de asigurare. Departamentul Poliției de Patrulare, anunța că în prima jumătate a anului 2017, în Ucraina s-au înregistrat 4,5 mii de accidente rutiere cu implicarea șoferilor mașinilor cu înregistrare străină. În același timp, Premierul Volodymyr Groisman pledează pentru reducerea taxelor vamale pentru importul de mașini străine.

Lasă un răspuns