O activistă anticorupție din Ucraina, rănită grav după ce a fost stropită cu acid, a decedat la spital

O-activist-anticorup-ie-din-Ucraina-r-nit-grav-dup-ce-a-fost-stropit-cu-acid-a-decedat-la-spital-51331-1541394907

O militantă împotriva corupţiei din Ucraina, Katerina Gandziuk, grav rănită după un atac cu acid, a decedat la spital. Meduza notează că atacul asupra ei s-a produs la finalul lunii iulie acestui an. Gandziuk a suferit de arsuri în proporție de 35% din corp și a suferit peste zece intervenții chirurgicale.

Militantă şi consilieră a primarului din Herson, Katerina Gandziuk, în vârstă de 33 de ani, a denunţat corupţia din filiala regională a Ministerului de Interne. Ea a fost atacată la sfârşitul lunii iulie, când un necunoscut a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric.

Preşedintele Petro Poroşenko a confirmat decesul şi a transmis condoleanţe rudelor militantei în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii ucrainene din Turcia.

După atacul asupra lui Gandziuk, poliția a deschis inițial un dosar penal pentru huliganism, însă apoi l-au trecut sub articolul „vătămare corporală gravă”. Peste încă o perioadă, dosarul a fost inițiat deja pe „tentativă de omor”. După moartea femeii, oamenii legii vor cerceta cazul din perspectiva unui omor premeditat.

Lasă un răspuns