Parlamentar ucrainean: Putin pregătește o operațiune specială în Ucraina cu forțe speciale sub acoperire

parlamnetar

Conducerea rusă a emis un ordin privind  „protejarea ortodocșilor” în Ucraina cu ajutorul armatei.

Statul Major General rus pregătește o operațiune specială pentru a „proteja ortodocșii” din Ucraina cu ajutorul grupurilor de luptă mobile, din cauza acordării autocefalei Bisericii ucrainene. Acest lucru este prevăzut în decizia Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Anunţul  a fost făcut pe Facebook de  parlamentarul ucrainean Dmytro Tymciuk, coordonatorul grupului „Rezistența Informativă”, notează Segodnea. ua.  În cadrul şedinţei Consiliului de Securitate președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat forțelor de securitate „să asigure siguranța mitropoliţilor noștri în orice situație, plasând sub acoperire în cadrul principalelor mănăstiri ce aparţin Patrierhiei Moscovei”, forțe speciale din cadrul Direcției Principale a Forțelor Terestre ale Federației Ruse (GRU).

„Ministrul Apărării, Shoigu, și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, Gerasimov, au remarcat că Statul Major al forțelor armate ruse a elaborat planuri pentru plasarea directă a grupurilor mobile de luptă (sub acoperire) pe teritoriul Ucrainei pentru a proteja mănăstirile Pecerska și Svyatogorsk. Potrivit acestor lideri, aceste obiecte religioase sunt primele care sunt „amenințate de atacuri” de „naționaliști militanți radicali și înarmați”, care „vor amenința viața episcopilor și conducătorilor” Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patrierhiei Moscovei”, menţioneayă Dmytro Tymciuk.

„Astfel, Direcția Principală a Statului Major General al Forțelor Armate din Federația Rusă practic a elaborat operaţiunea privind destabilizarea situaţiei din Ucraina cu utilizarea factorului religios „, a adăugat parlamentarul ucrainean.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a  răpuns dur la decizia lui Putin. Şeful statului consideră că anume la Kremlin în timpul Consiliului de Securitate a fost luată decizia de a întrerupe relaţiile cu Constantinopolul, iar planurile de a proteja Biserica Ortodoxă Rusă pe teritoriul ucrainean le-a catalogat ca amestec în afacerile interne ale Ucrainei.

Lasă un răspuns