PARTENERIAT ȘCOLAR: CERNĂUȚI – CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Screenshot_2

Tot mai multe școli românești din regiunea Cernăuți stabilesc relații de parteneriat cu instituții de învățământ din România. O nouă filă de colaborare este scrisă și în istoria celei mai vechi școli românești din nordul Bucovinei.

Săptămâna trecută, Școala medie nr. 10 din suburbia Roșa a Cernăuțiului s-a înfrățit cu Gimnaziul „Teodor V. Ștefanelli” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Acordul transfrontalier de parteneriat a fost semnat de domnul Alexandru Rusnac, directorul Școlii medii nr. 10, doamna Luminița Taran, consilier educativ la Gimnaziul „T. Ștefanelli”, și doamna Irina-Loredana Stănculescu, Consulul General al României la Cernăuți.

– Ca atare protocolul de colaborare a fost încheiat în luna noiembrie a anului trecut, a precizat domnul director Alexandru Rusnac. Acum, după intrarea oficială în funcție a Consulului General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, el a fost semnat și aprobat. Vor fi realizate două proiecte: „Școala fără frontiere” și „Valori și atitudini în învățământul contemporan”. Ele se referă și la profesori, și la elevi. Elevii vor avea posibilitate să se împrietenească, iar profesorii să facă schimb de experiență.

Atât la Școala medie nr. 10 de la Roșa, cât și la Gimnaziul „Teodor V. Ștefanelli” se pune mare preț pe păstrarea tradițiilor culturale ale poporului. Elevii noștri i-au primit şi i-au admirat cu mare plăcere pe vârstenii lor din România, care au prezentat un minunat concert în Sala de festivități a școlii. Micii oaspeți din România au rămas profund încântați de condițiile în care învață elevii de la Roșa, de amenajarea sălilor de clasă. De asemenea, s-au ales cu impresii de neuitat și cei șapte profesori de la Câmpulung Moldovenesc. Pentru elevii și profesorii din România, majoritatea cărora au vizitat pentru prima dată orașul nostru, le-am organizat o excursie prin Cernăuți.

După cum a mai menționat domnul Alexandru Rusnac, vizita de răspuns a elevilor și profesorilor de la Roșa este planificată pentru luna aprilie a anului curent.

Lasă un răspuns