„Biserica trebuie să fie una singură – ucraineană”: Poroşenko susţine că procesul de acordare a autocefaliei a ajuns în etapa finală

porox_bart

Președintele Petro Poroșenko, a declarat că procesul de luare a deciziei privind acordarea Tomosului de autocefalie care să permită înființarea unei biserici ortodoxe ucrainene independente de Moscova a ajuns în etapa finală, transmite rador.

„N-am vorbit niciodată despre o anumită dată la care ne poate fi acordat Tomosul. Am spus doar că noi, ucrainenii, trebuie să ne rugăm și să luptăm pentru ca Dumnezeu să ni-l trimită. Dar sunt ferm convins că suntem aproape de linia de sosire» — a subliniat Poroșenko, aflat în vizită la New York, unde participă la cea de a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Potrivit lui Petro Poroşenko, biserica trebuie să fie separată de stat, în fiecare ţară.

«Mai ales atunci când este vorba de un stat străin. Sarcina noastră este să protejăm Ucraina de acea biserică străină, pentru că noi suntem cea mai mare țară ortodoxă din Europa» — a afirmat Poroșenko, adăugând că „biserica trebuie să fie una singură — ucraineană”.

„Ucrainenii așteaptă o astfel de decizie nu de patru ani, nu de o sută de ani, ci de trei sute de ani” — a mai remarcat preşedintele.

Добавить комментарий