Primul protocol de colaborare între Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Biblioteca USV și Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi

597545maxim

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” şi Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava au semnat primul protocol de colaborare cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, reprezentată de Vladimir Acatrini, preşedintele Societăţii, transmite Monitorul de Suceava.

Protocolul încheiat are în vedere, în primul rând, participarea, pe bază de reciprocitate, a bibliotecarilor bucovineni la manifestări specifice comune (lansări de carte, simpozioane, saloane de carte etc.), dar şi satisfacerea cerinţelor de lectură în limba maternă.

În acest scop, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava şi Biblioteca USV demarează o campanie de strângere de cărţi în limba română ce vor fi donate, cu sprijinul Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, bibliotecilor locale din regiunea Cernăuţi.

„Lansăm un călduros apel către toţi sucevenii iubitori de carte pentru a ni se alătura în această campanie ce se adresează românilor noştri din afara graniţelor ţării. În cadrul acestei campanii, care se va desfăşura în perioada 1 martie – 1 iunie 2020, încurajăm donaţiile de carte nouă, apărută între 2015-2020”, a spus directorul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”, dr. Gabriel Cărăbuș.

Persoanele care doresc să sprijine această inițiativă se pot adresa celor două biblioteci sucevene, în fiecare dintre acestea fiind organizat câte un punct de colectare deschis zilnic, între orele 9.00 – 14.00.

Lasă un răspuns