Reţete pentru boli pulmonare

652x450_165343-tuse-2-hepta

Pneumonie

Miere şi mentă. Se amestecă 1 kg de miere, cu 300 g de mentă proaspătă, tăiată mărunt. Se ia de 3 ori pe zi, câte o lingură, cu 20 de minute înainte de masă.

Nucşoară, in şi miere. Se pisează o nucşoară, 20 g de piper şi 50 g seminţe de in şi se amestecă cu 200 g miere. Se ia câte o linguriţă dimineaţa, pe nemâncate.

Fiertură de ovăz. Timp de 7 săptămâni se bea fiertură de ovăz, în loc de apă (un litru şi jumătate pe zi). În 2 litri apă, se fierb 10 linguri de ovăz, timp de 15 minute.

Bolile de plămâni

Apă de sfeclă. Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare, şi 2 kg de sfeclă roşie curăţată. Se dă pe răzătoarea mare, după care se pune într-un borcan, peste care se toarnă apă clocotită până se umple. Începând cu a doua zi, se consumă numai acel lichid, în loc de apă (1 1/2-2 litri pe zi). Când lichidul este pe sfârşite, pregătim cel de-al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie întrerupt 3 luni.

Tuse

Ceai combinat. În 300 ml apă se fierb, până ce apa scade la jumătate, următoarele condimente: o lingură de chimen, o lingură floare de tei, 2 cepe mici, 6 nuci şi 2 linguri de zahăr. Se strecoară. Seara, se iau câte 5 linguri, una la interval de 10 minute de cealaltă. Se repetă, dacă e cazul, a doua şi a treia zi.

Tuse rebelă

Ceai din ştiuleţi de porumb. Se spală un ştiulete de porumb, cu boabe cu tot (de preferinţă cu cocean roşu) şi se pune la fiert, într-un litru de apă. Când lichidul începe să se coloreze, se strecoară. Se bea călduţ, timp de 2-3 zile, în loc de apă.

Tuse puternică

Nuci cu miere şi soc. Se fierb într-o jumătate de litru de apă: 4 nuci (întregi), o lingură de soc şi o lingură de miere, timp de 10 minute. Se strecoară. Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Specialiştii în fitoterapie recomandă ca reţetele să se administreze pe rând, nu concomitent.

Lasă un răspuns