Să fie întru-n ceas bun!

66531279_444298376126493_8656217297565777920_n

De ziua sfinților Apostoli Petru și Pavel a avut loc primul hram al noii biserici din satul Pătrăuții de Jos, biserică ce poartă numele celor doi mari Apostoli ai creștinătății.

Câteva sute de creștini din satul de baștină, dar și oaspeți din satele învecinate s-au adunat în curtea noii biserici. Un sobor de 12 preoți, după numărul celor 12 apostoli ce l-au urmat pe Hristos, au oficiat serviciul divin. După săvârșirea slujbei de hram, toți creștinii au fost miruiți și stropiți cu agheasmă sfințită.

Cu emoții în glas tânărul preot al bisericii date Daniel Popescu, a mulțumit tuturor. Pentru sfinția sa este primul hram ca preot la noua biserică. În fața celor prezenți a vorbit și primarul satului, d. Gheorghe Fedorean, care le-a mulțumit tuturor preoților și enoriașilor pentru efortul, dar și gospodinelor care au pregătit bucate, cu care au fost serviți toți cei prezenți.

Îl felicităm pe tânărul și noul preot al bisericii pătrăucene, Daniel Popescu și îi dorim sănătate și binecuvântare cerească. În viitor îl așteaptă mult lucru. Cu efort, înțelegere, susținere, și bineînțeles cu ajutorul bunului Dumnezeu și al celor doi apostoli Petru și Pavel, se va ridica biserica mare, pentru care se adună bani și materiale.

Să-i ajute Dumnezeu ca să ducă la bun sfârșit construcția celei de a doua biserici, principalii de fapt. O biserică este un lăcaș de cult ridicat de creștini, cu efortul și strădania preotului și cu binecuvântarea bunului Dumnezeu. Fie ca această misiune importantă să fie dusă cu succes la final.

Eleonora Schipor

Lasă un răspuns