Zelenski a vizitat, în premieră, graniţa administrativă cu Crimeea anexată de Rusia

Screenshot_1

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a deplasat la sfârşitul săptămânii trecute în regiunea Herson, unde a vizitat punctul de trecere Ciongar la graniţa administrativă cu Crimeea anexată de Rusia, informează agenţia de presă Unian şi portalul Korrespondent.

Aceasta este prima vizită a unui preşedinte la graniţa administrativă cu peninsula Crimeea anexată de Rusia din 2014.

Zelenski s-a informat la faţa locului de condiţiile în care ucrainenii trec prin acest punct de control încă incomplet amenajat pentru a ajunge în Crimeea şi invers. El chiar a şi discutat cu mai mulţi cetăţeni care se îndreptau spre peninsula anexată de Rusia.

Cu această ocazie, Volodimir Zelenski l-a prezentat pe noul reprezentant al preşedinţiei ucrainene pentru relaţiile cu Crimeea şi a numit un nou şef al regiunii Herson în persoana lui Iuri Gusev, fost ministru adjunct al apărării.

Preşedintele a trasat în faţa noii conduceri a regiunii sarcina echipării complete a punctelor de trecere între Herson şi Crimeea – Ciongar şi Kalanciak – până în data de 20 decembrie. Obiectivul este ca cele două puncte de control să devină o „vitrină a Ucrainei europene”.

Lasă un răspuns