Viktor Liașko: Aproximativ 4 milioane de ucraineni vor fi vaccinați gratuit împotriva COVID-19

liașko

În prima jumătate a anului 2021 aproximativ 4 milioane de ucraineni vor fi vaccinați gratuit împotriva COVID-19, anunță  pe pagina de Facebook medicul șef sanitar din Ucraina, Viktor Liașko, notează Libertatea Cuvântului.

Potrivit lui Liașko,  COVAX (Covid-19 Vaccine Global Access; acces global la vaccin împotriva Covid-19) a confirmat informațiile despre furnizarea Ucrainei de  vaccin gratuit împotriva COVID-19.

„Astăzi a devenit cunoscut faptul că Ucraina, ca una dintre țările implicate în mecanismul global COVAX, are posibilitatea de a primi  gratuit doze  vaccin anti-coronavirus pentru  20% din populație”, anunță Viktor Liașko.

Potrivit lui Liașko, acest lucru înseamnă că aproximativ 4 milioane de cetățeni ai Ucrainei vor putea fi vaccinați în prima jumătate a anului 2021.

Medicul șef sanitar de stat menționează că este vorba de vaccinul împotriva Covid-19 elaborat de  compania farmaceutică Moderna (SUA), care  a fost inclus în mecanismul global COVAX.

„Rezultatele preliminare ale unui studiu al acestui vaccin au indicat o eficacitate de 95% în prevenirea dezvoltării infecției cu  coronavirus COVID-19”, a spus el.

Liașko a adăugat că Ministerul Sănătății  are ca scop de a „asigura în 2021 imunizarea cât mai multor persoane cu vaccinuri verificate, de înaltă calitate și sigure, atât prin inițiative globale, cât și pe contul bugetului de stat al Ucrainei”.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий