Sarcina Ucrainei este să mențină inițiativa pe câmpul de luptă

21 01 2023 F 5

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, și-a exprimat satisfacția față de rezultatele ultimei întâlniri a Grupului de contact pentru problemele de apărare a Ucrainei în format Ramstein, care a avut loc cu o zi înainte în Germania. Despre aceasta transmite Ukrinform cu referire la interviul ministrului, acordat Serviciului ucrainean al Postului de radio „Vocea Americii”. „Sunt foarte mulțumit și foarte recunoscător lui Lloyd Austin și Mark Milley, echipei care a organizat Ramstein și gazdei, Germania, și noului ministru, domnul Boris. Cuvintele cheie importante au fost unitate, promptitudine, asistență imediată, crearea capacității Forțelor Armate ale Ucrainei, a sectorului de securitate și apărare, de a continua operațiunile de contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate”, a accentuat Reznikov. El a adăugat că, pe lângă informațiile publicate despre asistența militară acordată Ucrainei, „unele pachete au fost anunțate cu ușile închise”.

Potrivit ministrului, la ședința Grupului de contact s-a acordat o atenție considerabilă întăririi apărării antiaeriene. „Această problemă se dezvoltă serios și am vorbit la Ramstein nu numai despre „Patriot”, ci și despre alte sisteme. Vorbim despre sisteme cu rază scurtă, medie și lungă, dar și pe înălțime”, a spus Reznikov. El a subliniat că sarcina Ucrainei este să mențină inițiativa pe câmpul de luptă. „Toată lumea înțelege că este nevoie de timp pentru a stăpâni echipamente noi complexe, dar militarii ucraineni, apărătorii au demonstrat deja că însuşesc rapid sisteme complexe moderne, de la artilerie la drone”, a menţionat  ministrul.

După cum a informat Ukrinform, vineri, 20 ianuarie, a avut loc cea de-a opta întâlnire a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei în format Ramstein, după care ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că rezultatele întâlnirii au confirmat hotărârea tuturor participanților de a răspunde la „provocarea decisivă” a deceniului, precum și disponibilitatea pentru acordarea de ajutor în continuare Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий