O zonă cu gunoaie din Oceanul Pacific ar putea deveni a 196-a țară de pe glob

ZWQ4YTY4YTFlNjZjNzc5MzFlNWQyY2JmYzE5.thumb

Problema poluării mărilor şi oceanelor a devenit atât de gravă încât activiştii de mediu au înscris o zonă cu deşeuri din Oceanul Pacic la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a recunoscută ocial ca ţară. Aici s-a ajuns din cauza deşeurilor care plutesc în nordul Oceanului Pacic. Mai multe organizaţii încearcă astfel să facă tot mai cunoscută această problemă, făcând apel la ONU ca o insulă de gunoaie să e recunoscută ca ţară. Noul stat s-ar numi „Trash Isles”, sau Arhipelagul Gunoaielor. Astfel, guvernul proaspăt îninţat să poată să cureţe deşeurile. Iniţiativa a pornit de la organizaţia non-prot The Plastic Oceans Foundation şi portalul LADBible, beneciind de aportul unor vedete precum Judi Dench şi Mo Farah, scrie Adweek.

În proiect sunt implicaţi şi politicieni americani. Fostul vicepreşedinte Al Gore a depus deja dosarul să devină primul cetăţean al acestei noi ţări a gunoaielor. Potrivit acestora, 8 milioane de deşeuri ajung anual în oceane, iar din cauza acestora un milion de păsări sunt ucise. O agenţie de publicitate a realizat un steag: o sticlă de plastic ce pluteşte pe un fundal alb şi albastru. Moneda poartă numele „Debris” (Resturi, n.red.) şi vine în bancnote de 20, 50 şi 100, ilustrând diverse animale marine afectate de poluare.

A fost creată şi o petiţie change.org care să strângă 100.000 de semnături, o cerinţă pentru ca ţara de gunoaie, care ar avea suprafaţa Franţei, să e recunoscută.

Sursa: Digi24

aGFzaD1kYjhkYmE2ZGI4ZDUyMmVmNzBjZWM2NDM5NTZhZWFjYw==.thumb YXNoPThkZDMyZTQ4YzVlZDgxZDI2MGUxMjkzYjE2NmYyMDU2.thumb YXNoPTIxNzQ0NzYyN2Y0MzM5YTJiMDM5M2I0MTQxODZkNTdl.thumb YXNoPWNhN2I4N2UxNmUwMjA2YTM3N2M3OWRhMWE1OTI2MDZl.thumb

Lasă un răspuns