A plecat pe front să-și apere patria, iar după moartea sa au văzut lumina tiparului scrierile sale alese

23 7 А 1

Filozof, poet, muzician, artist, intelectual și sincer – aceste cuvinte îl caracterizează Eduard Golenok, locuitor al orașului Novodnistrovsk, căzut la datorie. Din inițiativa camarazilor săi de arme, pe casa unde a locuit Eroul, iar în prezent continuă să locuiască părinții săi, a fost inaugurată o placă comemorativă, comunică pe Facebook Consiliul Regional Cernăuți.

Când a început invazia la scară largă, Eduard Golenok se afla la Kiev și s-a înscris  voluntar în apărarea teritorială a raionului Golosiivski din oraș. A participat la apărarea regiunii, în special la bătălia de la Moșciun. Ulterior, a decis să continue să-și apere patria în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. A fost instruit în Marea Britanie, apoi și-a făcut serviciul în cadrul celei de-a 5-a brigăzi separate de asalt.

Eduard Golenok, în vârstă de 45 de ani, cu pseudonimul  „Nistru”, a murit la 6 august 2022, fiind rănit mortal în urma unui bombardament masiv cu mortiere și artilerie din partea inamicului. El apăra o poziție în apropierea satului New York, raionul Bahmut, regiunea Donețk.

Talentatul locuitor din regiunea Cernăuți a lăsat după sine aproximativ 600 de lucrări, pe care familia sa a decis să le publice. După moartea apărătorului, a văzut lumina tiparului  cartea sa „Scrieri alese”.

23 7 А 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий