A fost demarată urmărirea penală pentru incitare la ură interetnică în cazul afișelor uriașe din Transcarpatia

1-71

Parchetul regional din Transcarpatia a iniţiat urmărirea penală pentru incitare la ură şi tensiuni interetnice, în cazul afişelor uriaşe cu numele și fotografiile liderilor maghiari, amplasate în mai multe raioane ale regiunii, transmite agenţia de ştiri Ukrinform, pe baza comunicatului serviciului de presă al parchetului.

Potrivit informaţiilor transmise în date 20 octombrie, persoane necunoscute au amplasat în mai multe localități din Transcarpatia afişe cu conţinut provocator. Există o anchetă în curs de desfăşurare privind găsirea persoanelor implicate în infracţiune, a anunţat autoritatea, potrivit căreia a fost iniţiată urmărirea penală pentru incitare deliberată la ură şi conflict interetnic, în baza articolului 161, alineatul 1, din Codul Penal al Ucrainei.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, persoane necunoscute au amplasat pe marginea principalelor şosele din împrejurimile oraşelor Ujgorod, Mukacevo şi Beregove, afişe uriaşe cu portretele şi numele celor trei lideri ai comunităţii maghiare din Transcarpatia, însoţite de un înscris în limba ucraineană numindu-i separatişti.

Potrivit lui Ghenadii Moskal, guvernator regiunii Transcarpatia, amplasarea panourilor uriaşe este o provocare a serviciului secret rus.

Lasă un răspuns