Acces interzis în Ucraina pentru fostul cancelar german Gerhard Schroder 

Gerhard-Schroeder (1)

Fostul cancelar german Gerhard Schroder  are acces interzis în Ucraina. Numele lui a fost introdus  în baza de date a site-ului „Mirotvoreț”, unde se regăsesc toți cei care atentează la securitatea națională a Ucrainei.  Printre motivele invocate se numără  „atentare  la suveranitatea și integritatea territorială a Ucrainei, manipularea informațiilor semnificative din punct de vedere social, propaganda anti-ucraineană”.

Anterior Ucraina a cerut UE sa impună sancțiuni fostului cancelar german Gerhard Schroder, care declara că  recunoaște anexarea Crimeei de către Rusia, definind-o drept „o realitate pe care o vom recunoaște în timp”. De asemenea, el  vorbea despre necesitatea  federalizării Ucrainei, urmând exemplul Elveției și al Germaniei.

În  2017 Schroder  a fost ales președintele Consiliului de administrație al Rosneft, o companie vizată de sancțiunile occidentale. Schroder este și președinte al consiliului de supraveghere Nord Stream, gazoductul care leagă Rusia de Europa prin Marea Baltică.

Lasă un răspuns