Actrița Marina Timcu – laureată a Premiului Internațional „Olga Kobyleanska”

Screenshot_3

Acum al treisprezecelea an, la finele lunii noiembrie, cu prilejul zilei de naștere a Olgăi Kobyleanska, la Cernăuți este decernat Premiul Internațional, care poartă numele acestei vestite scriitoare ucrainene, numită „turturica bucovineană”. Premiul este prevăzut pentru oameni de artă, cu succese ponderabile și iscusiți maeștri ai cuvântului artistic, ai scenei, penelului, precum și ai meșteșugurilor populare.

Printre laureații din anul curent ai Premiului „Olga Kobyleanska” se numără și actrița Marina Timcu. Ea, absolventă a Școlii medii nr. 10 din Cernăuți, cu studii teatrale obținute în România, s-a încadrat de minune în trupa Teatrului cernăuțean. În scurt timp, Marina Timcu, grație susținerii din partea colegilor, a câștigat și recunoștința publicului spectator. Datorită măiestriei sale scenice a fost invitată și la filmările pentru o peliculă artistică. Tânăra actriță Marina Timcu participă în trei spectacole puse în scenă după creațiile Olgăi Kobyleanska și despre ea: „Iluzia valsului”, „Pământul” (rolul Anei) și „Sufletul zorilor” (în rolul Lesei Ukrainka).

– Pentru mine aceasta a fost o mare surpriză, recunoaște actrița Marina Timcu. Până în ultimul moment nu am știut pentru ce am fost invitată la solemnitățile cu prilejul înmânării premiilor „Olga Kobyleanska”. Direcția Teatrului a ținut aceasta în secret. Căutam să-mi aduc aminte un monolog potrivit din spectacolele acestea, adică credeam că am fost invitată la partea artistică a festivității. Nici nu bănuiam că sunt laureată a acestui prestigios premiu. Este prima mare mențiune din modestul meu palmares de actriță, care, firește, mă insuflă la noi realizări.

În curând actrița noastră va confirma titlul de laureată, participând la un nou spectacol.

– Spectacolul se numește „Plimbare cu îngerul”, precizează actrița. Este o piesă semnată de un autor rus, care va fi montată pe scena teatrului nostru de un regizor din capitală. După Anul Nou vor începe repetițiile.

În numele spectatorilor cernăuțeni și admiratorilor talentului ei îi urăm actriței de teatru Marina Timcu o viață scenică frumoasă, cu mari realizări de creație și cât mai multe mențiuni.

Добавить комментарий