Alarmant: Doi morți în Italia din cauza coronavirusului

25057930-8031839-image-a-1_1582380268455

Italia înregistrează două decese provocate de coronavirus. Un bărbat de 78 de ani din regiunea Veneto și o femeie din regiunea Lombardia au murit, sâmbătă, din cauza virusului din China.

Au mai fost înregistrate și 55 de infectări cu noul virus. În ultimele 24 de ore Italia a devenit țara cu cele mai multe astfel de cazuri din Europa. Presa vorbește de peste 4200 de persoane din Veneto care urmează să fie testate și autoritățile vor să intervină de urgență.

Există cazuri de îmbolnăviri ale unor persoane care nu au călătorit recent în China și nici nu ar fi intrat în contact cu persoane care au călătorit în zonă. Nu mai puțin de 10 orașe din Italia au luat măsuri drastice prin care au oprit adunările publice și au impus restricții de călătorie. În plus, meciurile din toate ligile inferioare de fotbal au fost amânate.

Inițial, oficialii italieni au anunțat că şase persoane au contactat virusul. După doar câteva ore au fost anunţate alte opt cazuri, între care şi cinci medici.

Autoritățile din 10 orașe nordice ale Italiei au impus restricții privind spațiile publice. Astfel, au fost închise școli, restaurante și cafenele. Alte două persoane au fost diagnosticate cu o boală foarte contagioasă în regiunea Veneto, dar până acum nu se ştie dacă este vorba despre o infectare cu noul coronavirus.

Добавить комментарий