Alegeri prezidențiale: Un nou sondaj arată că Zelenski îşi măreşte avansul în cursa electorală

jâ

Actorul de comedie Volodimir Zelenski îşi măreşte avansul faţă de principalii săi contracandidaţi în cursa pentru alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura la 31 martie, potrivit unui nou sondaj de opinie realizat de grupul independent de evaluare „Rating” din Kiev.

Conform sondajului, actorul, un novice pe scena politică ucraineană, este preferat de 25,1% dintre alegătorii care au declarat că se vor prezenta la urne.

Preşedintele Petro Poroşenko, ce candidează pentru un al doilea mandat, se situează pe locul doi, cu 16,8% din intenţiile de vot, fiind urmat îndeaproape de fostul premier Iulia Timoşenko, cu 16,2% din simpatii.

La alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în statul concurează în total 44 de candidaţi, ceilalţi însă rămân cu mult în urma primilor trei favoriţi: Iurii Boiko, 11,3% din intenţii, Anatolii Griţenko – 7,7%, Oleg Leaşko – 5,6% Andrii Sadovii – 3% etc.

Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine 50% din voturi, aşa cum prevăd sondajele, primii doi se vor confrunta într-un al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc la 21 aprilie.

Potrivit grupului de sondare „Rating”, sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.500 de persoane în toate regiunile Ucrainei, cu excepţia peninsulei Crimeea, în perioada 19-28 februarie.

Lasă un răspuns