Alertă de RĂZBOI în Ucraina!  Oficial MAE: Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu

razboi

Probabilitatea unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei, în contextul evenimentelor recente din Siria, este destul de mare. Acest lucru a fost declarat luni de către ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar, scrie  Ukrainskyi tyjdeni (Săptămâna ucraineană). Bodnar a spus că diplomații ucraineni depun eforturi pentru a preveni o posibilă agresiune în estul țării.

”Nimeni nu poate să spună cu precizie care va fi reacția Rusiei la acțiunile aliaților occidentali din Siria, deorece nu se știe ce planuri are în cap domnul Putin. Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu. Săptămâna trecută, împreună cu omologul meu slovac (secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei, Lukasz Parizek n. r.),  am fost în estul țării și am văzut că apărătorii noștri se pregătesc pentru acțiuni defensive și de cel mai rău scenariu «, a spus Bondar.

Potrivit lui, Ministerul de Externe al Ucrainei încearcă să concentreze atenția comunității internaționale de la evenimentele din Siria către Ucraina, în special, asupra unui posibil atac din partea Rusiei asupra Ucrainei.

«Ucraina va răspunde fizic la acest atac, dar  toate țările civilizate din Occident vor trebui i-a măsuri la nivel politic și să se angajeze în contracararea  agresorului», a spus Vasyl Bodnar.

Reamintim că la 13 aprilie  curent  Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunța că Rusia pregătește un nou atac asupra Ucrainei cu invazie de trupe.

Anterior, ministrul Apărării, Stepan Poltorak, a declarat că Rusia folosește Donbasul ucrainean ca teren de testare pentru echipamente militare.

Libertatea Cuvântului

Добавить комментарий