Ana Guţu a fost numită secretar de stat al departamentului pentru Relaţii cu Republica Moldova din România

Foto_Ana_Guțu

Vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Ana Guţu a fost numită secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România. Despre aceasta a anunţat pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac, notează Publica.md.

„Premieră pentru România! Prim-ministrul României a numit-o pe doamna Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova. Este un mesaj puternic pe care țara noastră îl transmite românilor de peste Prut! Trebuie să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat și a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esențial în impulsionarea relațiilor dintre cele două state cu trecut și viitor comun”, a scris Tomac.

Ana Guţu este profesor universitar, doctor în filologie. În prezent aceasta deţine funcţia de vicepreşedinte PUN, iar anterior a făcut parte din Partidul Liberal şi a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Lasă un răspuns