Arta cinematografică ca armă de convingere

6 07 2022 F 5

Actrița și ambasadorul ONU, Cate Blanchett, este producătoarea filmului documentar despre evenimentele de la Harkiv din timpul războiului la scară largă. Potrivit autorilor, aceasta este „istoria bătăliei pentru Harkiv, privită cu ochii civililor și lucrătorilor Serviciului pentru situaţiile de urgență, care au suportat greul invaziei ruse”. Filmul durează aproape o oră, iar protagoniştii lui sunt pompierul Roman și echipa sa, care au salvat orașul de incendiile provocate de explozii; precum și paramedicii Tatiana și Irina, care nu numai că i-au salvat pe răniți, ci i-au ajutat zilnic pe oamenii care au stat câteva luni în metrou, ascunzându-se de tirurile de foc.

Filmul conţine şi cadre documentare emoționante cu copiii, care erau nevoiţi să se ascundă în metrou de bombardamentele rusești.

În afară de actriţa australiană, Cate Blanchett, anterior a sosit la Kiev şi vestitul actor american, Sean Penn. Este a doua lui vizită în ultimul timp.  Actorul filmează un documentar despre războiul ruso-ucrainean. El a fost deja la Bucia și Irpen pentru a vedea consecințele acțiunilor invadatorilor ruși.

Arta cinematografică este o puternică armă de convingere, de demonstrare a adevărului. Iar lupta poporului ucrainean, după cum consideră vedetele străine, este o luptă dreaptă. Şi acest popor neapărat va învinge.

6 07 2022 F 6

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий