Biografia necunoscută a mitropolitului  Epifanie (video)

_104828368_3d26a180-a5c1-47d8-ba99-04de8b9bfbd1

Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, Epifanie, (Serghei Dumenko) a crescut fără tată. Părintele lui a părăsit-o pe maică- sa, acum 40 de ani, cu un copil mic în braţe. Viitorul mitropolit a fost educat de mamă şi bunici.  „Nu a întrebat niciodată despre tatăl său. Dragostea de tată i-a  înlocuit-o bunicul. Nu a rostit niciodată  cuvântul „tată „. Doar  „bunic”, „bunică” şi „mamă”, spune mama mitropolitului, Vira Bogdaniuk, într-un reportaj realizat de TSN la baştina mitropolitului, satul Jadova Veche din regiunea Cernăuţi.

Tatăl, Petro Dumenko, nu s-a interesat nciodată  de soarta fiul său. Acum Petro nu mai este în viaţă. Era plecat la câştig în străinătate, unde s-a îmbolnăvit şi trecut la cele veşnice.  „Petro a fost îngropat în străinătate, unde se afla  la lucru. Mama lui era bolnavă, iar când a aflat despre  decesul fiului, a murit imediat”, susţin localnicii.

Stepan, unchiul mitropolitului,   spune că în familia lor erau 6 copii, dar numai  unul a rămas în viață. În același timp, el susţine că familia  a păstrat în secret la nașterea lui Serghei.

„Dacă mama mea ar fi știut,  atunci  cu siguranță aş fi ştiut şi eu. Acum mi-aş dori să mă întâlnesc cu el. Este sângele nostru. Să – i cerem iertare pentru viaţa tatălui său”,  spune Stepan Dumenko.

Șeful nou ales al Bisericii Ortodoxe Ucraineme independente, Mitropolitul Epifanie, are o casă în satul Sviatopetrovsk   din regiunea Kiev. În curte, pe lângă clădirea principală, există mai multe anexe.

Lasă un răspuns