Bugetul va pierde milioane. Cele mai mari întreprinderi din Cernăuți și-au sistat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus

1584909645_79026

Cele mai mari fabrici și uzine din Cernăuți și-au sistat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de edilul orașului Oleksii Kaspruk, duminică seară în direct pe Facebook.

Primarul a subliniat că întreruperea temporară a activităţii acestora va avea un impact negativ asupra bugetului orașului, însă protejarea sănătății populației este cel mai important lucru.

„Sunt recunoscător marilor companii care astăzi, în pofida faptului că nu există vreo lege sau indicație care i-ar obliga să-și suspende temporar activitatea, au procedat just trimițând angajații acasă. Sunt puse într-o situație delicată colectivele care rămân fără salarii, dar și angajatorii care vor suferi mari pierderi. Cu toate acestea, este extrem de important să protejăm viața și sănătatea oamenilor”, spune Oleksii Kaspruk.

„Uzina „Trembita” nu funcționează. La fel și SEBN de la uzina Quartz. Întreaga producție a fost oprită și la Graviton. Toate acestea vor avea consecințe negative majore asupra orașului, deoarece întreprinderile menționate direcționau milioane către bugetul local”, a adăugat primarul.

Lasă un răspuns