Cea mai bătrână femeie din lume a murit

20371308-0-image-a-17_1572434526547

O locuitoare a regiunii Astrahan din Rusia, Tanzilya Bisembeeva, recunoscută ca fiind cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 123 de ani.

„A murit calm, a fost înmormântată în cimitirul familiei. Întregul sat a venit să o petreacă pe ultimul drum”, a subliniat fiul femeii, Shintas Bisembeyev.

La 14 martie 2016 femeia și-a sărbătorit aniversarea de 120 de ani. Această realizare a femeii longevive a fost listată în Cartea Recordurilor din Rusia. Începând cu anul acesta, femeia a fost recunoscută ca fiind cea mai bătrînă persoană de pe planetă.

Bisembeeva, născută în 1896, în Rusia Țaristă, a locuit în satul Islamgazy, în familia celui mai tânăr fiu al ei. Are trei fii, 10 nepoți, 25 de strănepoți și doi stră-strănepoți. Primul soț al femeii a murit pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar copilul lor comun a murit pe când era doar un prunc.

Femeia s-a recăsătorit și a născut alți trei copii în vârstă de 53, 54 și 57 de ani.

Secretul vieții sale lungi, supraviețuind revoltelor și Revoluției Ruse, pe când avea 21 de ani, prăbușirii URSS, precum și tiraniei lui Stalin, a fost „optimismul și munca grea” — alături de consumul de chefir sau lapte fermentat.

Acum, potrivit Cartea Recordurilor Guinness, japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 116 ani, este considerată oficial cea mai longevivă dintre locuitorii planetei. S-a născut pe 2 ianuarie 1903, această dată fiind confirmată de numeroase mărturii.

Добавить комментарий