Comisia Europeană solicită UE să redeschidă granițele până la sfârșitul lunii iunie

110678-1_large

Comisia Europeană consideră că toate statele membre ale UE ar trebui să ridice restricțiile  de trecere a frontierei până la sfârșitul acestei luni. Acest lucru a fost declarat de comisarul UE pentru Afaceri Interne, Julva Johansson, potrivit Libertatea Cuvântului, cu referire la BBC.

„Suntem foarte aproape de o situație în care trebuie să ridicăm toate restricțiile de la frontierele interne”, a spus Johansson, adăugând că  „sfârșitul lunii iunie ar trebui să fie cea mai potrivită dată pentru aceasta”.

Comisarul european a declarat că situația  privind răspândirea virusului „se îmbunătățește treptat”.  Țările europene  ridică treptat restricțiile interne, iar unele state au început să își redeschidă granițele în ultima perioadă . Italia a făcut acest lucru la începutul acestei săptămâni. Majoritatea țărilor intenționează să redeschidă frontierele  la jumătatea lunii iunie, inclusiv Franța, Belgia, Germania, Grecia, Austria, Olanda și Republica Cehă.

Reamintim că pe 5 iunie miniștrii de interne ai UE organizează o conferință video pentru a discuta despre eliminarea treptată a controalelor la frontierele interne și regulile de circulație pentru cetățenii extracomunitari.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns