Consulatul României la Slatina rămâne cu lacătul pe ușă

FetchImage.ashx_

Au trecut aproape cinci luni de la inaugurarea Consulatului României la Slatina (Solotvino), regiunea ucraineană Transcarpatia, însă misiunea diplomatică românească nu și-a deschis porțile nici până în ziua de azi, iar românii maramureșeni de peste Tisa și ceilalți cetățeni ucraineni din regiune sunt nevoiți să meargă în continuare la Consulatul României de la Cernăuți pentru a obține vize sau permise de mic trafic la frontieră.

Potrivit portalului de știri Tiaciv, preluat de TOCpress, la inaugurarea consulatului, care a avut loc pe 6 mai 2016, au participat și ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, iar guvernatorul regiunii Transcarpatia, Ghenadi Moskal, prezent și el la eveniment, și-a exprimat speranța că misiunea diplomatică românească își va începe activitatea în luna august.

Consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, de asemenea, a declarat atunci că aducerea consulatului din Slatina la standardele tehnice ale UE va dura aproximativ două luni.

Deschiderea Consulatului României la Slatina, în Transcarpatia, regiune dens populată de etnici români, ar oferi cetățenilor posibilitatea de a obține vize și permise de mic trafic la frontieră fără să mai fie nevoiți să parcurgă sute de kilometri până la misiunea diplomatică românească din Cernauti. Cu toate acestea, consulatul României la Slatina se află și astăzi în spatele unor porți închise.

Lasă un răspuns