Cum a ajuns la Cernăuţi din Mariupol o fetiţă de patru anişori…

12 05 2022 F 2

Istoria fetiţei Alisa din Mariupol, în vârstă de patru anişori, a revoltat întreaga lume. În timpul evacuării din oraşul asediat, ocupanţii au separat-o de mama sa, care a fost dusă într-un lagăr de filtrare. La 8 mai Alisa  a ajuns la Zaporijjia şi a fost adăpostită de adjunctul şefului Administraţiei Militare Regionale, Zlata Nekrasova. Apoi unchiul din Cernăuţi al Alisei, a luat-o la el. Despre acest caz a relatat mai detaliat Audiovizualul public din Zaporijjia.

Jurnaliştii au comunicat cu Zlata Nekrasova şi Alisa, înainte de plecarea acesteia la Cernăuţi. Fetiţa a ajuns la Zaporijjia împreună cu coloana care i-a evacuat pe locuitorii din Mariupol. Ea era singură, fiindcă militarii ruşi au oprit-o pe mama sa în lagărul de filtrare din Manguş. Zlata Nekrasova a povestit că atunci când a sosit autobuzul, una dintre fetele evacuate a vrut s-o ia cu sine pe  Alisa. Ea a explicat că mama Alisei a lăsat un bileţel cu rugămintea ca fiica să fie încredinţată rudelor. Zlata Nekrasova, văzând în ce stare sunt persoanele evacuate, a decis s-o ia la ea acasă pe Alisa. „Alisa în fiecare zi mă ruga să mergem s-o eliberăm pe mama ei. Ea totul înţelege, înţelege unde se află mama”, a accentuat adjunctul şefului Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia. Pe mama Alisei o cheamă Victoria, ea este medic. Potrivit documentelor, ea îşi educă singură fiica. Ministrul reintegrării, Iryna Vereşciuk, poartă negocieri în privinţa eliberării mamei Alisei. Iar Administraţia Militară Regională Zaporijjia s-a adresat cu o astfel de rugăminte către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

La 10 mai, la Zaporijjia a sosit unchiul Alisei şi s-a întors cu ea la Cernăuţi. După cum a comunicat ombudsmanul Ludmyla Denisova, în curând fetiţa se va întâlni cu bunica sa, care se va întoarce din Polonia. Ea o va lua pe Alisa sub tutela sa.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий