Cum poți afla rapid dacă statul ți-a acordat subvenții la utilități

0B1mMBbUpGQBg2GppuPt.w695

Fiecare cetățean ucrainean care dispune de internet poate afla doar în câteva clipe dacă statul i-a alocat subvenția la utilități sau nu. Informația cu privire la suma compensației acumulate este inclusă în Registrul unic de stat al beneficiarilor de subvenții, se arată într-un comunicat presă al Ministerului Politicii Sociale din Ucraina.

„Pe portalul subsidii.ioc.gov.ua cetățenilor ucraineni li se vor aduce la cunoștință despre faptul dacă gospodăriile lor au fost incluse în lista beneficiarilor de subvenții. Totodată pe portați beneficiarii respectivi vor putea găsi informații despre starea și suma individuală a subvenției în sezonul de încălzire și în perioada de vară”, se spune în comunicat.

Reamintim că începând cu 1 mai a.c., au intrat în vigoare noile reguli la acordarea subvenției de stat la utilități. Scopul acestor modificări legislative este de a reduce la maxim numărul beneficiarilor de subvenții. Totodată, șomerii care nu sunt la evidența Serviciului de ocupare a forței de muncă, vor fi privați de subvenții. Potrivit Ministerului Politicii Sociale, în Ucraina există 1,5 milioane de astfel de persoane.

Добавить комментарий