Demisii în lanț ale jurnaliștilor, după ce o televiziune a fost cumpărată de un politician apropiat de Medvedciuk

Screenshot_1

Un deputat ucrainean apropiat de Rusia a cumpărat o televiziune de știri, provocând o serie de demisii ale ziariștilor care se temeau de o linie editorială influențată de Moscova, scrie AFP.

Taras Kozak, de la partidul  „Platforma de opoziție”, deținea deja alte două televiziuni ucrainene, înainte de a prelua controlul asupra ZIK.

Acesta este apropiat de politicianul Viktor Medvedciuk, un personaj controversat din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin. Medvedciuk afirmă că președintele rus este nașul uneia dintre fetele sale.

Ziaristul Roman Nedzelskiy, unul dintre cei cinci care au demisionat de la televiziune, împreună cu directorul general, afirmă că ZIK este controlată acum de Medvedciuk.

„Medvedciuk este un dușman al țării mele, un asasin al trecutului și al viitorului”, a scris colegul lui Vahtang Kipiani, la anunțarea demisiei.

„E dificil de spus ce e mai rău: un tanc rusesc la linia de demarcație sau o televiziune care aparține unui fin al lui Vladimir Putin”, a comentat și deputatul ucrainean Mustafa Nayyem.

 

Lasă un răspuns