Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, declarat persona non grata în Ucraina.

Vasile_Soimaru

Deputatul în primul Parlament al Republicii Moldova, Vasile Șoimaru, a fost declarat persona non grata în Ucraina. Astfel, în urma deciziei luate de autoritățile ucrainene, Vasile Șoimaru nu are dreptul de a intra pe teritoriul statului pentru o perioadă de trei ani, transmite portalul unimedia.info.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul deputat scrie că a fost anunțat că nu poate intra în Ucraina pe 1 iunie curent.

Reproducem mai jos un fragment din postarea dânsului.

„Sâmbătă, 1 iunie, țineam calea spre Boianul românesc din Ucraina, cel cântat de Eminescu în vestita sa Doină. Am fost invitat de frații mei români-boinceni să particip, a doua zi, la sfințirea monumentului lui Iraclie Porumbescu, tatăl lui Ciprian Porumbescu, fost preot în acest sat. Nimeni și nimic nu mă putea opri să merg la Boianul meu drag pe care nu l-am văzut de la sărbătorile de iarnă-2019.

În jurul orei 19.00 am ajuns cu bine în vamă Moldo-Ucraineană, Criva-Mămăliga, unde spre bucuria mea nu există aglomerația de altă dată. Numai că în scurt timp mi-a căzut bucuria-n scârbă: polițista ucraineană de frontieră m-a anunțat că nu mi-i permisă trecerea frontierei pentru trei ani de zile, iar explicațiile mi le vor da organele competente dacă mă interesează… Mai pe scurt am ajuns să fiu declarat PERSONA NON GRATA, pentru prima dată în cei 17 ani, de când mă țin de pelerinaje prin întreaga românime…..

Acum stau și mă gândesc: după această rușine de care am avut eu parte în vamă ucraineană Mămăliga a devenit oare țara vecină mai „SAMOSTIINAYA” și mai „NEZALEJNAIA” decât în perioadele de tristă faimă când au fost cedate rușinos cele trei regiuni, Crimeea, Donețkul și Luhanskul?”, a scris Vasile Șoimaru pe Facebook.

cbda2863f6f57842c18e29fd21770a674c3b2c52660dfaa68f1181c0e3da32de

Sursa: unimedia.info

Lasă un răspuns