Din topul ştirilor

2 11 2020 LC TOP 1

La data de 2 noiembrie locurile în spitalele din regiunea Cernăuţi pentru bolnavii de coronavirus erau completate în proporţie de 70,5 la sută, iar cele din secţiile de reanimare – de 57 la sută. Cei mai mulţi bolnavi de coronavirus sunt la spitalele din Zastavna şi Storojineţ şi la Spitalul orăşenesc nr.3 din Cernăuţi, unde sunt ocupate 90 la sută din paturile-locuri. Numai în trei spitale din regiune – din Hliboca, Herţa şi Spitalul regional pentru copii – locurile sunt completate în proporţie de circa 40 la sută.

Şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Serghii Osaciuk, a făcut o adresare în legătură cu situaţia privind răspândirea coronavirusului în ţinutul nostru. Din cauza  dinamicii ameninţătoare ale îmbolnăvirilor de COVID-19, există verosimilitatea trecerii la carantină cu restricţii mai severe, a accentuat guvernatorul.

***

Potrivit informaţiei difuzate de Serviciul de presă al ARS Cernăuţi, din cele 388 de instituţii de învăţământ mediu general din regiune, 145 sunt frecventate de elevi, la 42 este aplicat sistemul mixt, iar la 199 – forma de învăţământ la distanţă. În „zona roşie” s-au pomenit 187 de grădiniţe de copii şi 183 de şcoli.

În regiune sunt bolnavi de coronavirus 50 de elevi, 165 de pedagogi şi 41 de lucrători tehnici. 228 de elevi se află în autoizolare. Între preşcolari sunt 4 infectaţi. De asemenea, au această boală 37 de educatoare şi 22 de lucrători tehnici.

***

La construcţia podului peste Prut de la Marşinţi, cu o lungime de 323,6 metri, se lucrează în două schimburi. În prezent sunt montate grinzile din metal de-a lungul podului. De asemenea,  este construit drumul ce duce spre pod dinspre Herţa şi Noua Suliţă, se subliniază în informaţia plasată pe site-ul ARS Cernăuţi.

***

Candidatul la preşedinţia Moldovei, Maia Sandu, în comentariul pentru Postul ucrainean de televiziune „Ucraina 24”, a declarat că în cazul victoriei la alegeri va reîncărca relaţiile cu Ucraina şi România. „Actualul Preşedinte, în decursul a patru ani nu a primit invitaţie nici de la Kiev, nici de la Bucureşti. Acest fapt atestă că el nu este stimat, ceea ce este foarte rău pentru ţară, însă noi avem nevoie de relaţii bune cu vecinii. Şi eu neapărat voi contribui ca să avem relaţii bune”, a accentuat Maia Sandu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий