Dodon: Cetăţenii care doresc unirea cu România trebuie declaraţi persona non grata

images_cms-image-000009270

Cetăţenii care doresc unirea Republicii Moldova cu România sau cu orice alt stat trebuie declaraţi persona non grata în Republica Moldova, a declarat preşedintele Igor Dodon. El a dat de înţeles că la acest lucru se va ajunge, odată ce socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău, relatează News.ro.

Igor Dodon a vorbit, la postul de televiziune N4, şi despre Traian Băsescu, susţinând că acesta a obţinut cetăţenia moldovenească prin încălcarea legii şi nu va avea câştig de cauză în instanţă, unde se judecă acum dosarul privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte al României.

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea — cu România sau cu Rusia sau cu Ucraina -, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a subliniat Dodon la N4, citat de deschide.md.

Declarația vine în contextul în care, recent, a izbucnit un scandal la graniță, mai mulți cetățeni români fiind împiedicați să intre în Republica Moldova. Pe 26 august, participanţii la marşul centenarului au ajuns în Vama Albiţa, acolo unde au fost blocaţi trei zile. Până la urmă, li s-a dat drumul, dar liderul unioniștilor, George Simion, a fost refuzat.

Ulterior, mai mulți dintre unioniştii care s-au deplasat la Chişinău pentru a protesta paşnic au fost agresați. Manifestanţii cereau adoptarea unei declaraţii de unire similare celei obţinute de la Parlamentul României în luna martie. Printre cei agresați s-a aflat şi deputatul român Constantin Codreanu, iar ambasadorul României la Chișinău a reacționat.

Добавить комментарий