Drumurile noastre toate…

1506066453_gromadi1-copy

Tărăsăuţiul este unul dintre cele mai frumoase sate din raionul Noua Suliţă. Dar, între casele ca niște vile, șerpuiesc drumuri neamenajate de ani de-a rândul. E clar că menținerea drumurilor în stare normală este şi greu, şi costisitor şi imposibil s-o faci numai pe mijloacele din bugetul local.

– Până în prezent am reparat două drumuri principale, dar şi aceea cu mare greu, constată primarul localităţii, domnul Igor Cohal. Pentru asfaltarea unui kilometru de drum e nevoie de circa 4 milioane grivne. Evident că bugetul local nu rezistă la asemenea cheltuieli. Şi iată ce soluţie am găsit. Drumul ce duce din centrul satului spre Cotileu este de însemnătate regională. Gospodăria de întreţinere a drumurilor ne-a propus să asfaltăm un segment din el, dar cu condiţia finanţării lucrărilor în comun – cincizeci la cincizeci. Apoi, consătenii au insistat să pietruim un alt drum principal – din centrul satului spre biserică şi cimitir. În cazul dat au intervenit unii deputați pe la Cabinetul de Miniştri şi am primit finanțare suplimentară. Lucrările se apropie de sfârșit.

Deoarece la Tărăsăuţi există o întreprindere care se ocupă cu ridicarea unui dig pe malul Prutului pentru a feri satul de inundații, pe drumurile satului au fost aduse circa o sută mașini de prundiș, însă calitatea reparării lasă de dorit.

– Soluția ar fi următoarea: unii gospodari sunt de acord să asigure lucrările, iar Consiliul sătesc – materialul pentru repararea drumurilor. Cred că propunerea merită atenție, a accentuat domnul primar Igor Cohal.

Lasă un răspuns