El va avea veșnic 47 de ani…

3 10 Ф 4

El va avea veșnic 47 de ani…

La Liceul din Corovia a fost inaugurată placa comemorativă întru înveșnicirea numelui absolventului acestei instituții de învățământ, care și-a pierdut viața apărând independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre, sergentului Vasile Grindei.  El a făcut parte din efectivului Brigăzii 10 de asalt „Edelveis” și a căzut în lupte în marte anul curent.

3 10 Ф 3

Pentru a cinsti memoria neînfricatului Erou în curtea liceului s-au adunat elevi și pedagogi, rudele lui. Au fost prezenți deputatul Consiliului Regional Cernăuți, Serghii Dobrjanski, starostele satului Corovia, Iurie Prodan. „Vasile Grindei, fiind o fire veselă, sinceră și bun la inimă, a avut mulți prieteni. Visa că după ce se va întoarce de la război, neapărat se va întâlni cu toți prietenii. „Neapărat mă voi întoarce”, îi repeta el de fiecare dată soției Olga, când îi telefona de pe front. Îi spunea sincer și cu încredere în voce… Dar n-a fost dat să fie așa”, a relatat directoarea Liceul din Corovia, Olga Lupuleac.

Vasile Grindei a fost distins cu medalia „Întru slava Cernăuțiului”, informează Consiliul Regional pe contul său de Facebook.

3 10 ф 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий