Germanii din Banat l-au sărbătorit pe Eminescu la Cernăuți

gethumbnew

Delegaţia, din care au făcut parte 34 de membri, a vizitat locurile în care a trăit marele poet. Ei au ajuns la Botoşani şi la Ipoteşti, dar şi la Cernăuţi, în nordul Bucovinei alături de bănăţeni sau aflat şi participanţi din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Piatra Neamţ.

La iniţiativa Forumul Democratic al Germanilor din Bucovina, condus de Antonia Maria Gheorghiu, între Banat şi Bucovina istorică a fost ridicat un pod multilingvistic. Acest lucru a prilejuit şi o vizită a membrilor Forumului Democratic al Germanilor (FDG) din judeţul Caraş-Severin în nordul ţării, unde l-au sărbătorit pe Mihai Eminescu.

„Acum, în luna în care Banatul îşi sărbătoreşte Centenarul, am realizat un pod simbolic, multilingvistic, multicultural şi multiconfesional, între Banat şi Bucovina istorică. Suntem datori să le oferim şi un viitor cât mai aproape de sufletele oamenilor care locuiesc în ambele regiuni”, a declarat ieri preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Delegaţia a avut 34 de persoane. O parte au mers în Bucovina şi nordul Moldovei, unde au vizitat locuri în care a trăit marele poet Mihai Eminescu, la Botoşani şi la Ipoteşti, iar restul la Cernăuţi, în nordul Bucovinei.

La Cernăuţi, în Casa Germană de pe strada Domnească,, Erwin Josef Ţigla a lansat albumul Monumentele Mihai Eminescu”, acţiunea fiind urmată de interpretarea mai multor cântece pe versuri eminesciene de către soprana Elena Cozâltea, din Reşiţa. Alături de reşiţeni au fost şi participanţi din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Piatra Neamţ.

Deplasarea pe ambele părţi ale hotarelor ţării a fost organizată de Forumul Democratic al Germanilor din Bucovina, condus de Antonia Maria Gheorghiu.

Добавить комментарий