Ghid de viață. Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele

000 Ciocolata

Există câteva lucruri esențiale care, conform specialiștilor în sănătate, prelungesc durata de viață.  Cu siguranță aceasta este posibil, doar dacă vom urma câteva obiceiuri sănătoase, care vor prelungi durata de viață.

Care este rețeta longevității.  În primul rând, este important să faci mișcare. Potrivit medicului Michael Roizen, 10.000 de pași făcuți zilnic te vor ajuta să îți prelungești durata de viață. De asemenea, studiile arată că mișcarea activează anumite gene care mențin tinerețea corpului și creierului. În plus, este absolut esențial să ții cont și de alimentația pe care o ai. Este bine să urmezi diete sănătoase și echilibrate pentru a scăpa de kilogramele în plus și pentru a fi în formă și sănătos. Cercetătorii spun că o porție de ciocolată neagră, (12 grame) poate promova longevitatea. Conform „John Hopkins Medicine‟, ciocolata neagră susține sănătatea inimii, echilibrează sistemul imunitar, combate diabetul și îmbunătățește funcția cerebrală. Pentru un plus de sănătate, poți să combini ciocolata neagră cu câteva nuci!  Cercetătorii de la Harvard au descoperit că nucile, (cinci porții pe săptămână) sunt asociate cu un risc scăzut de deces și cu o speranță de viață mai mare cu 1,3 ani.  Un studiu recent a scos la iveală faptul că dacă deții un câine sau o pisică deja te poți considera un om norocos. Pentru că proprietarii de astfel de animale sunt mai fericiți, trăiesc mai mult și au un stil de viață mai organizat, decât cei care nu dețin un câine sau o pisică.

Ce beneficii pentru sănătate are ciocolata neagră. Ciocolata neagră este un desert delicios, dar şi un superaliment cu numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, dacă este consumată cu moderaţie. Ciocolata neagră, obţinută din boabe de cacao, este o sursă excelentă de antioxidanţi. Nutriţionistul Gianluca Mech oferă dovezile ştiinţifice care atestă cât de benefică este pentru sănătate, dar şi în ce cantitate trebuie să fie consumată.

Ciocolata neagră de calitate, cu un conţinut ridicat de cacao, este foarte nutritivă. Conţine o cantitate semnificativă de fibre şi e foarte bogată în minerale. O tabletă de 100 de grame de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conţine: 11 grame de fibre, 67% din necesarul zilnic de fier, 58% din necesarul zilnic de magneziu, 89% din necesarul zilnic de cupru, 98% din necesarul zilnic de mangan. În plus, conţine potasiu, fosfor, zinc şi seleniu. Desigur, 100 de grame este o cantitate destul de mare pe care nu ar trebuie consumată deodată sau zilnic. Toţi aceşti nutrienţi vin însoţiţi de aproximativ 600 de calorii şi o cantitate moderată de zahăr. De aceea, ciocolata neagră trebuie consumată cu limită, 1-2 pătrăţele pe zi.

Scade riscul apariţiei bolilor de inimă.  Acizii graşi din cacao şi ciocolată neagră sunt, de asemenea, benefici pentru sănătate. Grăsimile constau în principal în acid oleic — o grăsime sănătoasă pentru inimă, care se găseşte şi în uleiul de măsline, acid stearic şi acid palmitic. În urma unui studiu controlat, s-a constatat că pudra de cacao scade semnificativ colesterolul LDL (rău). De asemenea, creşte colesterolul HDL (bun). Asta înseamnă că poate ajuta la scăderea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare. Flavanolii din ciocolata neagră pot reduce, de asemenea, rezistenţa la insulină, care este un alt factor de risc comun pentru afecţiuni precum bolile de inimă şi diabetul.

Sursă de antioxidanţi.  Ciocolata neagră este bogată în compuşi organici care sunt biologic activi şi funcţionează ca antioxidanţi. Printre aceştia, regăsim polifenoli, flavanoli şi catehine. Un studiu a arătat că, atât cacao, cât şi ciocolata neagră au mai multă activitate antioxidantă, polifenoli şi flavanoli decât orice fructe testate.

Îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi scade tensiunea arterială.  Flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, ţesutul interior al arterelor, pentru a produce oxid nitric. Una dintre funcţiile acestuia este de a trimite semnale către artere pentru a se relaxa, ceea ce scade rezistenţa la fluxul sanguin şi, prin urmare, reduce tensiunea arterială, îmbunătăţind  funcţiile creierului. (Sursa – Click! Pentru femei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий