Groisman: Recuperarea Crimeii și a Donbasului este „doar o chestiune de timp”

564990AC-6E25-4504-83A4-3CCA52D6F65C_w1023_r1_s

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a declarat pentru publicaţia norvegiană „Aftenposten” că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina îşi va recupera teritoriile ocupate și îşi va restabili integritatea teritorială, inclusiv datorită creșterii economice și a îmbunătățirii nivelului de trai.

„Donbasul va fi din nou ucrainean. Singura întrebare este când. Evident că ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil. Şi se va întâmpla. Vom recupera Crimeea ucraineană. Este doar o chestiune de timp. Şi Uniunea Sovietică a fost foarte puternică, dar toate imperiile s-au destrămat, mai devreme sau mai târziu. Scopul nostru este să avem o economie puternică și un nivel ridicat de trai. În cele din urmă, teritoriile ocupate vor reveni acasă, pentru că oamenii de acolo vor dori să trăiască în Ucraina”, a afirmat Groisman.

El a menționat că Ucraina renaşte, în pofida agresiunii constante din partea Rusiei și a pierderilor economice cauzate de ostilitățile militare din 2014-2015.

„Am implementat reforme mult mai profunde decât toate cele realizate în ultimii 25 de ani”, susține șeful guvernului, citat de Ukrinform.

Lasă un răspuns