Important simpozion lingvistic, organizat de Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iași

Screenshot_2

Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iaşi, împreună cu Filiala din Iaşi a Academiei Române şi Asociaţia Culturală „A. Philippide”, organizează la mijlocul acestei săptămâni un important simpozion internaţional.

„Simpozionul internaţional România în spaţiul euroatlantic: interferenţe culturale şi lingvistice” a ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, are loc anual, iar deschiderea este programată pentru data de 18 septembrie, ora 09.45, în Sala Bibliotecii Filialei din Iaşi a Academiei Române. Lucrările simpozionului sunt programate să se închidă pe 20 septembrie, la acesta participând specialişti din Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania, Ucraina şi din România.

„Simpozionul se desfăşoară pe mai multe secţiuni (Lingvistică, Istorie literară, Cultură şi identitate) urmărind abordarea complexă, interdisciplinară, a temei propuse.

În cadrul simpozionului se va organiza şi o expoziţie cu publicaţii reprezentative ale participanţilor, totodată, va avea loc prezentarea a şase cărţi pe 18 septembrie, în intervalul 13.00 — 14.00.

Добавить комментарий