În regiunea Cernăuți vor fi create 12 centre noi de acordare a serviciilor administrative

bob6413

Anul acesta în regiunea Cernăuți vor fi create 12 centre noi de acordare a serviciilor administrative, unele dintre care vor fi capabile să elibereze și pașapoarte biometrice pentru călătorii în străinătate. Despre aceasta a declarat Victor Podorojnii, șeful Departamentului pentru Dezvoltarea Regională din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

„Comunitatea teritorială unită Cuciurul Mare a semnat deja un acord privind implementarea sistemului de emitere a pașapoartelor biometrice. Acest tip de serviciu va fi disponibil în Centrul de Acordare a Serviciilor Administrative Cuciurul Mare începând cu luna mai 2018”, spune funcționarul. 

Potrivit lui Victor Podorojnii, în total în regiunea Cernăuți funcționează 17 Centre de Acordare a Serviciilor Administrative. În cele trei luni ale anului curent, instituțiile respective au acordat cetățenilor peste 32 mii de servicii.

„Anul acesta în regiunea Cernăuți vor fi create încă 12 centre noi de acordare a serviciilor administrative. Se preconizează că ele vor fi deschise în Vășcăuți, Crasna, Berehomet, Usti-Putila Koniatyn și în alte localități. Deci în total vom dispune de 29 de centre de servicii administrative. De asemenea, pentru cetățeni va fi lansat un portal unic regional al serviciilor administrative”, a precizat Podorojnii.

Lasă un răspuns