În regiunea Cernăuți vor fi deschise două noi puncte de trecere a frontierei cu România

203220

În regiunea Cernăuți se planifică deschise a două noi puncte de trecere a frontierei cu România – a declarat șefa Departamentului de Cooperare și Investiții Internaționale Anna Jebciuc.

„Avem un acord cu Consiliul Județean Suceava referitor la punerea în aplicare a opt proiecte. În special proiecte de educație, sănătatea și dezvoltare a infrastructurii în zona de frontieră.

Planificăm să deschidem două noi punctul de trecere a frontierei cu România. Acestea vor fi situate în raionul Putila, PTF Șipote și Rusca. Însă la moment, nu avem investiții suficiente pentru punerea lor în aplicare.

În prezent  avem doar un singur PTF cu România, cel de la Porubna. În cadrul Proiectului transfrontalier „Ucraina-Republica Moldova-Românie” se construiesc cele de la Crasna și Diachivți (Probotești).

Cerințele în direcția dată sunt foarte mari, deoarece avem un interes de colaborare major cu România în domeniul comerțului. 35 la sută din volumul total al comerțului exterior din regiunea noastră ocupă România. Deci, există o necesitate urgentă de deschidere a noilor puncte de trecere a frontierei.”

Sursa: Molbuk.ua

Lasă un răspuns