Întâlnire interguvernamentală între reprezentanții Ucrainei și Ungariei pe marginea Legii Învățământului în Transcarpatia

p_366664_5

În aceste clipe în regiunea Transcarpatia are loc prima întâlnire interguvernamentală la nivel înalt între reprezentanții Ucrainei şi Ungariei pe marginea Legii Învăţământului.

După cum relatează portalul mukachevo.net, la discuțiile interguvernamentale participă miniștrii de externe și educației din Ungaria și Ucraina, precum și reprezentanții etnicilor maghiari din Transcarpatia. Sursa menționată scrie că aceasta este prima întâlnire la nivel înalt între autoritățile din cele două state de la începutul disputei pe marginea articolului lingvistic din Legea Învățământului.

Reamintim că zilele trecute ministrul de Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin a declarat că la discuțiile interguvernamentale cu partea maghiară va insista asupra necesității studierii limbii ucrainene de către locuitorii Transcarpatiei. La rândul său, șeful diplomației ungare Péter Szijjártó a menționat că pe teritoriul Ucrainei locuiesc peste 150.000 de etnic maghiari, care după adoptarea Legii Învăţământului „au pierdut dreptul de studia în limba maternă”.

p_366664_3_slidertop2 p_366664_1_slidertop2

 

 

Lasă un răspuns