În satul Marşinţi, CT Noua Suliţă, a fost inaugurată o placă comemorativă în cinstea apărătorului Ucrainei, Alexei Arsenii

19 05 Ф 4

Ea a fost fixată pe faţada Liceului din localitate, unde a învăţat la timpul său acest Erou. Despre el şi-au amintit militari, rude, prieteni, pedagogi, elevi, reprezentanţi ai puterii şi opiniei publice. Placa comemorativă a fost dezvelită de mama lui Alexei, Raisa Arsenii. Participanţii la ceremonie au cinstit printr-un minut de reculegere memoria Eroului.

19 05 Ф 1

Alexei Arsenii s-a născut la 28 aprilie 1999. Şi-a făcut serviciul militar în termen în trupele de grăniceri, a fost candidat în maeştri ai sportului. A avut multe distincţii pentru realizările sale. A participat la Operaţiunea antiteroristă, iar când a început agresiunea la scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, el, la vârsta de 22 de ani, avea deja experienţă de luptă. Alexei Arsenii a participat la luptele din regiunea Kiev şi la 10 martie 2022 a fost rănit mortal. A fost înmormântat în satul de baştină şi distins post-mortem  cu ordinul „Pentru vitejie”, scrie site-ul Consiliului Regional Cernăuţi.

19 05 Ф 2

19 05 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий