Iurie Levcic, ales președinte al comisiei permanente pentru Învățământ, Știință, Cultură, Culte, Sport și Tineret în cadrul Consiliul Raional Cernăuți

levcic

Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, a fost ales președinte al Comisiei permanente pentru Învățământ, Știință, Cultură, Culte, Sport și Tineret din cadrul Consiliului Raional Cernăuți, notează Libertatea Cuvântului, cu referire la site-ul oficial al Consiliului Regional Cernăuți. Candidatura lui Iurie Levcic a fost aprobată cu majoritate de voturi în cadrul celei de a doua ședințe plenare a Consiliului Raional.

De menționat că la alegerile locale din 25 octombrie Iurie Levcic, etnic român, director al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți a fost ales  deputat în Consiliul Raional Cernăuți din partea partidului Batkivșcyna (Patria) condus de Iulia Tymoșenko.

Reamintim că la data de 14 decembrie reprezentatul partidului „Slujitorul Poporului”, Ruslan Domnițak, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Raional Cernăuți.  Noul organ reprezentativ de la Cernăuți este format din 54 de deputați din 10 formațiuni politice: Slujitorul Poporului, Edyna Alternatyva, Evropieska Solidarnisti, Platforma de Opoziție – Pentru Viață, Batkivșcyna, Za Maibutne, Echipa lui Myhailyșyn, Propozyția, Narodnyi Kontrol  și Partidul Radical.

În 2012 Iurie Levcic a candidat la alegerile parlamentare din Ucraina  pe listele partidului  „Ucraina — Înainte!», condus  de Natalia Korolevska, alături de legenda fotbalului mondial Andrii Șevcenko, fostul atacant al echipelor Dinamo Kiev, AC Milan sau Chelsea Londra.

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile din 28 octombrie 2012, staff-ul partidului s-a deplasat la Cernăuţi. Andrii Şevcenko şi Natalia Korolevska au participat la Festivalul „Alese perle pentru mama», acţiune organizată de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, structură înfiinţată şi condusă de Iurie Levcic.

De precizat că în cadrul reformei administrativ-teritoriale din Ucraina, regiunea Cernăuţi a fost împărţită în 3 macroraioane:  Vijniţa, Nistru şi Cernăuţi.  Macroraionul Cernăuţi este cel mai mare dintre cele trei și include toate comunităţile româneşti, alături de alte localităţi ucrainene, dar nu şi comuna  Mămăliga, care a fost alipită la raionul Nistru.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий